100% компанија во приватна сопственост
Сопственик: г-ѓа Лидија Јошевска-Петровиќ
Генерален директор: г-дин Иван Петровиќ
Година на основање: 1991 година
Деловно подрачје: Трговија на големо и мало
Број на вработени: 282
Имплементирани системи за управување со квалитет
ISO 9001: 2015 година
ISO 14001: 2015 година
BS OHSAS 18001: 2007 година

0

Години со вас

0

Коминтенти

0

Производи

0

награди

#01

Проширување на малопродажбата во Електроелемент по купувањето на Електрометал

Електроелемент го проширува својот малопродажен сегмент преку Електрометал – претходно стекнат државен бренд со преку 70 години традиција во малопродажбата (основано во 1949 година). Потребата беше реализирана во 2010 година по глобалната криза која се одрази во Електроелемент
По овие тешки години, беше донесена стратешка одлука за развој на овој сектор со 10-годишен план за проширување на сопствената малопродажна мрежа. Во првите 6 години овој план е фокусиран само на главниот град Скопје, а во следните 4 години на национално ниво.
Elektrometal е малопродажен бренд што ги претставува продавниците на Elektroelement низ целата земја:
Скопје: 3 големи продавници со огромно портфолио на стоки и 3 помали специјализирани продавници со професионално портфолио
Големите малопродажни продавници се движат од 1.500 до 2.500 квадратни метри и имаат повеќе од 20.000 достапни производи
Помалите продавници се движат од 90 до 150 метри квадратни и имаат избрани производи според побарувачката во областа
На национално ниво, продавниците се движат од 350 до 450 метри квадратни и исто така чуваат избрани производи во зависност од побарувачката

ELEKTROELEMENT – Регион Балкан

Седиште во Скопје
Локации во регионот на Балканот:
Белград – Србија
Нови Сад – Србија
Приштина - Косово
Бар – Црна Гора
Загреб - Хрватска

Балкан

ЕЛЕКТРОЕЛЕМЕНТ ВО СРБИЈА

Електроелемент од Нови Сад е специјализирана трговска компанија која се занимава со трговија на големо и мало со широк асортиман на електрични материјали, кабли, опрема со низок и висок напон, помошни додатоци за монтирање, уреди за осветлување и секаков вид извори на светлина…
Компанијата се заснова на логистичка поддршка на компанијата Електроелемент од Скопје и функционира како еден вид сервис кој ги снабдува потребните материјали и опрема за индустријата, градежништвото, електричните монтери, јавните претпријатија, малите бизниси и воедно им ги обезбедува потребна стручна и техничка поддршка.
Концептот за продажба на Електроелемент Србија е сличен на нашиот. Продажбата се одвива во три сектори: индустрија, градежништво и трговци на мало.

Retina Ready

Aliquam sagittis interdum velit at laoreet. Praesent lacus eros, tempor vitae finibus ac, commodo id dui. Aenean semper nisl in elit pharetra, a accumsan mauris laoreet.

Поврзаност

Компанијата е замислена на материјална и логистичка поддршка на компанијата „Електроелемент“ доо увоз-извоз Скопје, со цел да стане еден вид услуга што ќе ги снабдува потребните материјали и опрема: индустрија, градежништво, електроинсталатери, електроенергетска индустрија, јавните комунални претпријатија, малите трговски друштва и воедно им ја обезбедија потребната стручна и техничка поддршка.

Retina Ready

Aliquam sagittis interdum velit at laoreet. Praesent lacus eros, tempor vitae finibus ac, commodo id dui. Aenean semper nisl in elit pharetra, a accumsan mauris laoreet.

Специјализирана трговска компанија

Електроелемент Доо од Нови Сад, ул. Филипа Вишњиќа бр.5 е специјализирана трговска компанија која се занимава со трговија на големо и мало со широк асортиман на електрични материјали, кабли, нисконапонска и високонапонска опрема, помошна монтажна галантерија, уреди за осветлување и секаков вид извори на светлина, резервни делови за сите видови апарати за домаќинство…..

„Електроелемент“ доо Нови Сад

„Електроелемент“ доо Нови Сад е целосно приватна компанија во мнозинска сопственост на „Електроелемент“ доо увоз-извоз Скопје.

ЕЛЕКТРОЕЛЕМЕНТ Вашиот партнер за 21 век.

10000+Задоволни клиенти

test_3

Mauris iaculis quis purus nec facilisis. Maurisnequ elibero, pellentesque eturpis a, semper malsuada magna.Ali uam efficitur arcu vitae.

Здравко Јовановиќ
Електричар
thumb_2220_735_500_0_0_crop

Mauris iaculis quis purus nec facilisis. Maurisnequ elibero, pellentesque eturpis a, semper malsuada magna.Ali uam efficitur arcu vitae.

Дабар
Градежништво
test_1

Mauris iaculis quis purus nec facilisis. Maurisnequ elibero, pellentesque eturpis a, semper malsuada magna.Ali uam efficitur arcu vitae.

John Doe
Designer
test_2

Mauris iaculis quis purus nec facilisis. Maurisnequ elibero, pellentesque eturpis a, semper malsuada magna.Ali uam efficitur arcu vitae.

John Doe
Designer